FFW-_z6f2959-bedrijfsreportage-LR-127

Welke stap zet jij met je melkveebedrijf?

Van renovatie tot nieuwbouw

Veranderingen in je melkveebedrijf

Als melkveehouder doe je er alles aan om je melkveebedrijf zo optimaal mogelijk te laten functioneren en ervoor te zorgen dat het de koeien aan niks ontbreekt. Om dit voort te zetten moet je soms kleine stappen zetten, maar soms grote. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het voor je realiseren. Via deze pagina lees je alles over de mogelijkheden, of neem contact op met één van onze specialisten.

Nieuwbouw

Klaar voor een nieuwe melkstal?

De bouw van een nieuwe melkstal of jongveestal is een mooi traject, mits je de juiste partijen om je heen verzamelt. Er is zoveel mogelijk en wil wel zeker weten dat je investeert in een stal die volledig bij jou past en bij je veestapel. Wij kennen de melkveesector door en door en weten zijn graag vanaf de eerste ideeën betrokken. Wij denken niet alleen vanuit de koe, maar ook juist vanuit jou als melkveehouder. Want plezierig, efficiënt en comfortabel werken is van ongekend belang. Van tekening tot stalinrichting en van melkwinning tot mesttechniek, bij ons krijg je het totaalpakket. Daarom kies je voor Farmonie FarmTech.

Optimalisatie

Optimaliseren van je melkveebedrijf

Wil je de prestaties van je veestapel verhogen? Wil je meer comfort voor je koeien? Of wil je de hygiëne verbeteren? Er zijn diverse thema’s op het gebied van het optimaliseren van je melkveebedrijf. Deel jouw optimalisatie vraagstuk met ons en wij adviseren je graag welke middelen je kan inzetten om je doel te bereiken.

Optimalisatie

Automatisering

Efficiënter werken dankzij automatisering

Als melkveehouder ben je de hele dag druk in de weer om je melkveebedrijf draaiend te houden. Een gedeelte van de werkzaamheden zijn routinematig werk en kunnen uitgevoerd worden door automatiseringssystemen. Denk hierbij aan een melkrobot, voerrobot en een mestrobot. Maar ook het inzicht krijgen in de veestapel dankzij CowScout is een vorm van automatiseren. Al deze middelen maken het werk efficiënter, minder zwaar én zijn vaak (in)direct gekoppeld aan betere prestaties. Wil je meer automatiseren binnen je melkveebedrijf? Wij adviseren je graag.

Renovatie

Kies voor een goed doordachte renovatie strategie

Voldoet jouw melkstal nog aan de huidige omvang van je veestapel? De kans is aanwezig dat dat niet het geval is. De koeien zijn groter dan tientallen jaren geleden en misschien is het aantal koeien in de stal ook toegenomen. Ook kan het zo zijn dat je melkstal, je melkwinningssysteem of je stalinrichting verouderd is door het intensieve gebruik. Wat de reden voor een renovatie ook is, bij ons zit je goed. Wij hebben de kennis, kunde en middelen in huis om jouw melkstal te renoveren naar wens. Zodat jij weer prettig je werk kan doen en de dames weer een comfortabele plek hebben.

 

Uitbreiding

Als je klaar bent voor de volgende stap

Sta je op het punt om je melkstal uit te breiden voor je groeiende veestapel? Of je nu meer koeien wilt huisvesten of de bestaande ruimte wilt optimaliseren, het uitbreiden van je melkstal is een proces dat je goed doordacht wilt aanpakken. Het vereist een zorgvuldige planning van de stalindeling, optimalisatie van het melkwinningssysteem en creëren van een comfortabele omgeving voor de koeien. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jouw uitbreiding goed en succesvol verloopt.  

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Apeldoorn en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Wat hebben wij te bieden?

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA - Royal de Boer - JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm