De boerderij van de familie Jonkman is uitgebreid met een handige hulp. Sinds een aantal maanden rijdt de GEA DairyFeed F4800 rondjes door de stal. Waar ze voorheen zo’n 3 a 4 keer per dag het voer zelf moesten aanschuiven hebben zij daar nu een voeraanschuifrobot voor.

Gekozen toepassing

  • GEA DairyFeed F4800

Waarom zou je kiezen voor een voeraanschuifrobot?

Een belangrijke reden is dat het werk in de stal een stuk makkelijker maakt. Als melkveehouder hoef je niet een aantal keer per dag het voer aan te schuiven. Dat maakt het mogelijk om je te richten op andere taken. Daarnaast is het voor de koeien beter dat dankzij de voeraanschuifrobot het voer met regelmaat bereikbaar is. Daardoor maken ze sneller hun gang naar het voerhek, is er een verhoogde drogestofopname en minder restvoer. Dit alles resulteert in gezondere koeien, verbeterde melkopbrengst en een hogere winstgevendheid.

Hoe gaat de voeraanschuifrobot te werk?

Hoe de voeraanschuifrobot te werk gaat is afhankelijk van de stal. In het geval van de familie Jonkman gaat de voeraanschuifrobot ook buitenlangs om zich te verplaatsen naar de andere voergang, dit zal niet voor elke stal nodig zijn. Een voorbeeld hoe een voeraanschuifrobot werkt: Eind van de middag wordt het voer de stal in gebracht. Vervolgens maakt de robot enkele uren later zijn eerste rondje. Zo’n 9 keer per dag maakt hij zijn ronde en elke keer begint zijn ronde 5 centimeter dichterbij het voerhek. Hij kan helemaal naar wens geprogrammeerd worden. Staat het jongvee in dezelfde stal? Dan kan hij zo ingesteld worden dat hij het jongvee op sommige momenten overslaat.

Als melkveehouder zal je al snel de vele voordelen ervaren die de voeraanschuifrobot van GEA met zich meebrengt. Meer weten over de voeraanschuifrobot van GEA? Lees op onze website meer over de GEA DairyFeed F4800. Of neem contact met ons op, wij informeren je graag.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten