Melkveebedrijf

Eggink

De familie Eggink in Ruurlo is sinds afgelopen week trotse eigenaar van 2 GEA DairyRobots R9500. Dat betekent dat de koeien, en de familie, kunnen gaan wennen aan deze nieuwe manier van melken. Op dit moment staan de melkrobots nog in een tijdelijke opstelling, maar dat mag de pret niet drukken! De koeien zijn namelijk erg nieuwsgierig en liepen makkelijk en rustig de robot in.

Gebruikte toepassingen

  • GEA DairyRobots R9500

Melkrobots zonder grote verbouwing

De familie Eggink wilde graag twee melkrobots die in de bestaande stal pasten. Door de compacte maatvoering van de GEA DairyRobot is het heel goed mogelijk om twee DairyRobots op de oude plek van de melkstal te plaatsen, zonder dat hiervoor een stuk bij de stal aangebouwd hoeft te worden. Aangezien er enkele aanpassingen in de melkstal zullen plaatsvinden staan de melkrobots voor nu nog in de tijdelijke kassa opstelling midden in de stal.

Eerste kennismaking met de melkrobot

De opstart verliep soepel. De koeien waren erg nieuwsgierig en liepen makkelijk en rustig de robot in. De opstart begon zaterdag met alleen voeren, binnen 2,5 uur waren alle koeien er doorheen geweest. Een aantal koeien liepen vervolgens direct uit zichzelf al een paar keer door de melkrobot heen.

Keuze voor de GEA DairyRobots

De reden dat de familie Eggink overstapt naar een melkrobot is dat het arbeidsgemak oplevert. In de zoektocht naar welke robot het moest gaan worden waren er twee belangrijke factoren die voor hen het verschil maakten:

- Compacte maatvoering van de GEA DairyRobot

- De stilte van de robot tijdens het melken

Komende weken zal de verbouwing van de melkstal plaatsvinden zodat hier de DairyRobots geplaatst kunnen worden in de definitieve opstelling.

 

Benieuwd of de GEA DairyRobot ook zo makkelijk in jullie melkstal past? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten