FFW-_z6f2995-bedrijfsreportage-LR-142

Renovatie

Voor een goed doordachte vernieuwingsslag

Vernieuw je melkstal

Kies voor een goed doordachte renovatie strategie

Voldoet jouw melkstal nog aan de huidige omvang van je veestapel? De kans is aanwezig dat dat niet het geval is. De koeien zijn groter dan tientallen jaren geleden en misschien is het aantal koeien in de stal ook toegenomen. Ook kan het zo zijn dat je melkstal, je melkwinningssysteem of je stalinrichting verouderd is door het intensieve gebruik. Wat de reden voor een renovatie ook is, bij ons zit je goed. Wij hebben de kennis, kunde en middelen in huis om jouw melkstal te renoveren naar wens. Zodat jij weer prettig je werk kan doen en de dames weer een comfortabele plek hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden van renovatie voor jouw melkveebedrijf? Neem contact op met Herm Jan van Beek en laat je geheel vrijblijvend informeren. 

Stalinrichting

Door te investeren in het renoveren van de stalinrichting kan je meer bereiken dan alleen comfort voor de koe. Als melkveehouder kan het je namelijk ook veel werkplezier en werkgemak opleveren. Efficiënter werken dankzij betere voerhekken, drinkbakken etc. maak het mogelijk om het aantal werkuren per koe te laten afnemen.

De stalinrichting producten van Royal de Boer voldoen aan de eisen van de huidige veestapel en maken het werk eenvoudiger. Ook kan een stal soms anders worden ingericht waardoor looplijnen en werkruimte beter en efficiënter zijn ingedeeld. Wij geven graag advies, zowel op het gebied van indeling als product keuze.

Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Lees meer over stalinrichting

Tientallen jaren heeft je melkmachine of melkrobot trouw gemolken, maar je merkt dat deze aan vervanging of renovatie toe is. Wij geven altijd een eerlijk advies op dit gebied. Soms is renovatie mogelijk en kunnen wij nog aan onderdelen komen. Onze monteurs zijn in staat om menig melkwinningssysteem met de juiste middelen weer goed te laten werken. Is renovatie niet meer mogelijk? Dan helpen we graag bij het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte melkwinningssysteem. We laten graag zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van melkrobots en melkmachines, of je nu voor een nieuwe of een gebruikte melkwinningssysteem kiest.

Wij helpen je bij het vinden van de machine die bij jouw bedrijf past. Meer weten? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Lees meer over melkwinning

Waarmee kan ik je helpen?

Neem vrijblijvend contact op

Goed doordacht renoveren
Wat komt er kijken bij een renovatie van een melkstal?

Het renoveren van een melkstal is een complex proces waarbij je met verschillende zaken rekening moet houden. Wij lichten er graag enkele voor je uit, zodat je weet wat je kan verwachten.

Planning en ontwerp
De renovatie van een melkstal begint met een grondige planning en het maken van een ontwerp. Want een renovatie kan veel invloed hebben op de indeling van je stal. In het ontwerp houden wij altijd rekening met diverse factoren zoals de grootte van de veestapel, de bewegingsruimte voor de koeien, de locatie van voer- en waterbronnen, de manier waarop je als melkveehouder graag werkt en de positie van de melkwinningssystemen.

Koeiencomfort
Het welzijn van de koeien is van groot belang. Bij een renovatie wil je dat de koeien er uiteindelijk in comfort op vooruitgaan. Aangezien de huidige koeien groter zijn dan voorheen moet er daarom voldoende ruimte en comfortabele ligboxen worden gecreëerd zodat de koeien kunnen rusten. Daarnaast is het verstandig om tijdens de renovatie ook aandacht te besteden aan goede ventilatie om een gezond klimaat te behouden en hittestress te voorkomen.

Melkwinningssystemen
Het upgraden van het melkwinningssysteem is vaak een belangrijk onderdeel van de renovatie melkstal. Een nieuwe, of gebruikte melkstal, kan:
- het werk efficiënter maken
- productie verhogen
- melken voor koeien prettiger maken

Het is belangrijk om te investeren in een betrouwbaar en hoogwaardig melkwinningssysteem dat past bij jouw bedrijf. Wij adviseren je graag op dit gebied.

Hygiëne en reiniging
Goede hygiëne is essentieel in een melkstal. Bij een renovatie kun je nadenken over het verbeteren van de reinigingsprocessen, zoals het installeren van een mestrobot of mestschuif en het creëren van gemakkelijk schoon te maken oppervlakken.

Energie-efficiëntie:
Het is verstandig om bij een renovatie ook te kijken naar energie-efficiëntie. Door bijvoorbeeld te investeren in energiezuinige verlichting en efficiënte melkkoelingssystemen, kun je de operationele kosten verlagen en de duurzaamheid van de melkstal verbeteren.

Kosten en budget
Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen voor de renovatie van de melkstal. Wij helpen je graag bij het inschatten van de kosten en het vinden van de beste oplossingen binnen je budget.

Elke melkstal is uniek, dus het exacte renovatieproces varieert afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden. Dankzij ons gespecialiseerde team weet je zeker dat je renovatie succesvol verloopt en dat het voldoet aan je verwachtingen.

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Waarom Farmonie FarmTech

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze optimalisatie voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Titel Offerte aanvraag

Magazine

Boordevol info en inspiratie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,