Stalinrichting maakt het verschil

Kies voor optimale koecomfort en koegezondheid

Een goede stalinrichting is van groot belang voor koecomfort en koegezondheid, maar ook voor het prettig en efficiënt kunnen werken in de stal. Dankzij de stalinrichtingproducten van Royal de Boer bieden wij een totaalaanbod aan hoogwaardige ligboxen, matrassystemen, voerhekken, drinksystemen, ventilatietechnologie en meer. Alles met als doel om de meest efficiënte en comfortabele stalinrichting te kunnen realiseren.  

Ligboxen

Hoe koeien liggen is van invloed op de melkproductiviteit. Het investeren in goede ligplekken is dan ook van groot belang. Maar ook de manier waarop een koe een ligplek kan bereiken heeft invloed op het ligcomfort. Denk hierbij aan de combinatie van de ligboxbeugel, het koematras en de maatvoering. Royal de Boer is gespecialiseerd op dit gebied en heeft recent de ligbox B3130 ontwikkeld om maximale bewegingsruimte en flexibiliteit te bieden. Het optimaal inrichten van de stal is onze specialiteit. Kijk voor meer informatie op de website van Royal de Boer of neem contact op met onze verkopers.

Ligbedsystemen voor de koe

Een goed stalklimaat is noodzakelijk voor de prestaties en het comfort van de koeien. Een te warm of juist te koud klimaat kan enorm veel impact hebben op de koe. Dit kan leiden tot een afname van de voeropname en het aantal lig-uren van de koe, wat direct gevolgen heeft voor de productie van melk en op de langere termijn problemen kan veroorzaken met klauwgezondheid en vruchtbaarheid. Om de temperatuur te reguleren en voldoende luchtverversing te garanderen maken wij gebruik van de klimaatbeheersingsproducten van Royal de Boer. Deze is gericht op het koelen van de koe en niet op het koelen van de stal. Dit is namelijk veel gerichter en levert betere prestaties. Dankzij onze ervaring kunnen wij goed inschatten welk type ventilator en/of gordijnsysteem geschikt is voor jouw stal. Kijk voor meer informatie op de website van Royal de Boer of neem contact op met onze verkopers.

Klimaatbeheersing in de stal

Er zijn veel factoren die van groot belang zijn voor het behalen van de beste resultaten bij melkvee. Één van de factoren die onderschat wordt is stalverlichting. Met een goed stalverlichtingbeleid die bestaat uit (kort samengevat) 16 uur licht met een lichtniveau van 150 tot 200 lux, gevolgd door 8 uur donker, behaal je de volgende resultaten bij melkgevende koeien. 

- Tot 15% meer melk
- Verbeterde vruchtbaarheid
- Betere waarneming van tochtigheid
- Verkorte tussenkalftijd
- Betere waarneming van ziektes

De producten van Agrilight zijn volledig gericht op de beste resultaten voor de agrarische sector. Als dealer kunnen wij een compleet lichtplan aanbieden, geheel op maat voor jouw melkveebedrijf. 

Kijk voor meer informatie op de website van Agrilight of neem contact op met onze verkopers.

Stalverlichting van Agrilight

Voor welk type voerhek je gaat wordt in eerste instantie bepaalt door je visie op koeienmanagement. Het hangt namelijk af van hoe je je koeien wilt behandelen en separeren. Aangezien een koe met enige regelmaat individueel of in een klein koppeltje wordt behandeld, maar ook deel uitmaakt van de hele groep, kan een zelfsluitend voerhek een handig hulpmiddel zijn. Wij zijn gespecialiseerd in de voerhekken van Royal de Boer, twee lichten we er graag uit:

- Twist & Lock: Het Twist&lock voerhek behoort tot de meest gebruiksvriendelijke voerhekken. Met behulp van een centrale hendel kan het voerhek worden vastgezet of vrijgegeven. Ook is er een knop beschikbaar waarmee je individuele koeien kunt vrijgeven of vasthouden. Alle bedieningselementen zijn intern opgenomen in het bovenste profiel, waardoor ze stil zijn en vrij van vuil.
- Classic Lock: Het Classic Lock zelfsluitende voerhek is stevig en ruim van formaat. De bediening via het bovenste profiel zorgt ervoor dat het voerhek gemakkelijk te gebruiken is. Ook over lange afstanden kan het voerhek met één handbeweging worden bediend. Individuele koeien kunnen gemakkelijk worden ontgrendeld met de kunststof doppen op de vangspijlen.


Uiteraard is er nog meer mogelijk qua voerhekken. Kijk voor meer informatie op de website van Royal de Boer of neem contact op met onze verkopers.

Voerhekken

Melk bestaat voor 87% uit water. Vers, schoon drinkwater is dan ook een basisvoorwaarde voor een hoge melkproductie. De drinkbakken die wij aanbieden zijn:

- Easy Drink: De Easy Drink drinkbakken zijn roestvrijstalen drinkbakken die variëren in lengte van 50 cm tot 3,5 meter. De drinkbakken zijn eenvoudig te reinigen door het verwijderen van een stop. Dankzij het extra rondpomp- en verwarmingssysteem kunnen de bakken 's winters vorstvrij blijven.
 - Geïsoleerde drinkbakken: De Watermaster drinkbakken zijn goed geïsoleerd en voorkomen bevriezing van zowel de leiding als de vlotter, waardoor het water in de drinkbak langer ijsvrij blijft dan bij andere bakken. De Watermaster-lijn biedt een assortiment van 75 cm tot 3,66 meter.
- Suevia vlotter drinkbakken: Suevia drinkbakken zorgen dankzij hun vuil afwerende vorm, gemakkelijke toegankelijkheid en innovatieve ventieltechniek voor schoon drinkwater. De ventieltechniek minimaliseert waterverspilling en de drinkbakken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en lengtes, geproduceerd met moderne machines.
- Verzinkte drinkbakken

Benieuwd welke drinkbak bij jouw stal past? Neem contact op met onze verkopers.

Drinkbakken

Koeborstels zorgen voor meer comfort en hygiëne. Dankzij de Royal de Boer koeborstels krijgen de koeien een goede massage en wordt de vacht en de huid gereinigd, ook op plaatsen waar een koe niet bij kan, zoals de hals of de rug. De borstels zijn sterk en blijven goed zitten, zelfs als de koe tegendruk geeft. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden qua koeborstel? Neem contact op met onze verkopers.

Koeborstel

Een goede koerouting en selectie zijn essentieel voor een efficiënte en effectieve stal, en voor het dagelijks werkplezier. Want het maakt veel verschil of je koeien gemakkelijk door de stal kan sturen, op de voerhekken prettig te bedienen zijn en of je de koeien eenvoudig kan behandelen. Farmonie FarmTech heeft veel ervaring op het gebied van koerouting en koeselectie. Wij weten hoe we tot een goed stalontwerp en stalinrichting moeten komen, ook wanneer de ruimte uitdagend of beperkt is. Laat ons je adviseren en kom zo tot het meest efficiënte en effectieve resultaat! Kijk voor meer informatie op de website van Royal de Boer of neem contact op met onze verkopers.

Koerouting en Koeselectie

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact met mij op

Stalinrichting

Ga voor de meest efficiënte en effectieve stalinrichting

Goede stalinrichting behaal je dankzij maatwerk. Er zijn namelijk veel factoren die meespelen wanneer het gaat om efficiënte en effectieve stalinrichting. Geen één stal is hetzelfde, geen één veestapel is gelijk en geen melkveehouder werkt op precies dezelfde manier. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij een goede inschatting maken van de stal en van de stalinrichting producten die jouw werkplezier verhogen. Maar ook, of vooral, een stalinrichting die ervoor zorg dat een koe zich goed voelt.

Totaaloplossing
Voor de stalinrichting maken wij gebruik van het brede aanbod aan producten van Royal de Boer. Dankzij heeft vrijwel alles in huis om jouw stal zo efficiënt mogelijk in te richten. Denk aan:

- Ligboxen
- Klimaatbeheersing
- Voerhekken
- Drinkbakken
- Koeborstels
- Koerouting en koeselectie

Al deze producent samen maken het mogelijk om de stal geheel naar wens in te richten. Passend bij jouw bedrijf, jouw veestapel en jouw werkwijze.

Stalinrichting bij renovatie, nieuwbouw of uitbreiding
Ben je van plan om een complete nieuwe stal te bouwen, ga je renoveren of uitbreiden? Wat je situatie ook is, wij adviseren je graag op het gebied van stalinrichting. Zo denken we graag mee qua product keuze, maar ook het efficiënt indelen van je stal kan je aan ons toevertrouwen. Want stel dat je bijvoorbeeld van melksysteem veranderd dan heeft dat invloed op de inrichting van je stal. Wij hebben hier veel ervaring mee en komen tot efficiënte en innovatieve oplossingen die werken voor jouw stal.

Stalinrichting combineren met melksysteem
Om tot een goede stalinrichting te komen is het van groot belang om dit naadloos te laten aansluiten op het melksysteem waarmee er gemolken wordt. Doordat wij ook gespecialiseerd zijn in melksystemen ben je verzekerd van een perfecte combinatie van melksysteem en stalinrichting.

24/7 service en kwaliteit  
De stalinrichting producten van Royal de Boer zijn betrouwbaar, daar staan wij garant voor. Mocht er toch een storing optreden dan zijn wij uiteraard 24/7 bereikbaar en staan wij in direct voor je klaar. Goede service is voor ons van groot belang, want wij willen de partij zijn waar jij op kan bouwen.


 

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Klantverhalen

Farmonie FarmTech stalinrichting

Leer van de ervaringen van anderen
Een nieuwe melkstal, melkrobot, aanpassingen in je stalinrichting. Het zijn grootse veranderingen waarbij je de keuze goed doordacht wil maken. Wij hebben praktijkervaringen verzameld zodat jij dankzij collega melkveehouders kan ontdekken wat bij jou en je bedrijf past.

Offerte aanvraag

Meer weten over stalinrichting. Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.