FFW-_z6f2959-bedrijfsreportage-LR-127.jpg

Veemanagement

Verbeter de gezondheid, verhoog de productiviteit en bespaar geld

Haal meer uit je veestapel met veemanagement

Monitor je veestapel tot in detail

Dankzij de veemanagementsystemen van GEA breng je jouw melkveebedrijf naar een nieuw level. Dankzij DairyNet en CowScout is het namelijk mogelijk om op een efficiënte manier de gezondheid van koeien en operationele processen monitoren en beheren. Dit zorgt voor:

- Verbetering van de gezondheid van de koeien
- Meer productiviteit
- Plaatsbepaling van de koeien
- Beter inspelen op vruchtbaarheid
- Besparingen op kosten

Voor zowel kleine als grote melkveebedrijven is veemanagement van toegevoegde waarde. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden van veemanagement voor jouw melkveebedrijf.

CowScout

Wil je meer inzicht in de gezondheid en het gedrag van je koeien, kies dan voor CowScout van GEA. CowScout is een innovatief systeem waarmee je je veestapel effectief kan monitoren. Het systeem bestaat uit slimme halsbanden die de koeien dragen, en een programma dat de gegevens analyseert en rapporteert.

CowScout is in staat om zieke of gewonde koeien op te sporen, nog voordat er zichtbare symptomen zijn. Zo kan je snel in grijpen. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en minder dierenartskosten.

Daarnaast biedt CowScout inzicht in het gedrag van de koeien, zoals eet- en drinkpatronen, activiteitsniveaus en rusttijden. Dit helpt je bij het optimaliseren van de voeding en de stalindeling, wat kan leiden tot een verhoogde melkopbrengst.

Dankzij de plaatsbepaling die zich in de halsbanden bevindt kan je een koe snel vinden. Dit kan veel zoekwerk schelen.

Wat ook een groot pluspunt is, is het tochtigheidsdetectiesysteem. Dankzij CowScout zie je exact wanneer een koe tochtig is. Het systeem geeft 10 uur van te voren aan dat er een piek ontstaat in activiteit en dat de koe dus tochtig wordt. Je kan die piek goed volgen en op het uur af bepalen wanneer het beste moment is om te insemineren.

Melkveehouder Martin Wulf over CowScout: ‘’CowScout is een fijn hulpmiddel, met name het tochtigheidsverhaal. Dat werkt veel beter zo. Het systeem is ook goed toegankelijk, ik denk dat iedere boer er mee kan werken. Ik zou CowScout in gebruik niet willen missen.’’ 

CowScout

Met DairyNet van GEA kan je je melkveebedrijf digitaal beheren en monitoren. Dit bespaart tijd, verbetert de efficiëntie en vermindert fouten. Met DairyNet kan je bijvoorbeeld de gezondheid van de koeien in de gaten houden en de voeding optimaliseren. Ook kan je via het systeem zien welke koeien al gemolken zijn, wat de productie is, hoe actief ze zijn etc.

DairyNet is dus handig voor melkveehouders die hun bedrijf beter willen managen en zo geld willen besparen. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken en kan iedereen het leren. DairyNet is de toekomst van melkveebedrijven omdat het zorgt voor een hogere productiviteit en meer winst.

Klant Janny Wolfswinkel over DairyNet: ‘’Dankzij het nieuwe DairyNet heb ik meer overzicht over de koeien dan ooit tevoren. Dat is echt een geweldig systeem, wat je daar in kan bijhouden is ongekend.’’

Meer weten over DairyNet? Neem contact met ons op. 

DairyNet

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact met mij op

Gezonder, efficiënter en productiever dankzij veemanagement

Het veemanagementsystemen van GEA bieden jou als melkveehouder een waardevol hulpmiddel om de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van je veestapel te verbeteren. veemanagement is van onschatbare waarde voor melkveebedrijven, ongeacht de grootte. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in goed en betrouwbaar veemanagement. Bij GEA kan je dankzij CowScout en DairyNet meer inzicht krijgen in je veestapel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest er meer over op deze pagina of neem contact met ons op, wij adviseren je graag.

Gezondere veestapel
Wanneer je realtime inzicht krijgt in het gedrag en de gezondheid van je koeien kan je daar direct mee aan de slag. Dankzij CowScout en DairyNet is het mogelijk om de koe te behandelen voordat de ziekte in een ver gevorderd stadium is. Een klant omschrijft het als volgt: ‘’De vreet- en herkauwmonitoring heeft veel gezondheidsvoordelen. CowScout geeft direct aan als een koe te lang niet vreet en daar kan je dan op reageren. Wij hebben nu minder zieke koeien en gezonde koeien zijn voor ons het allerbelangrijkste.’’

Verhoogde vruchtbaarheid
Dankzij de veemanagementsystemen heb je beter inzicht in de tochtigheid van de koeien. Het systeem laat heel nauwkeurig zien welke koe er tochtig is. Zo geeft CowScout 10 uur van te voren aan dat een koe actiever wordt wat op tochtigheid duidt. Je kan die piek goed volgen en op het uur af bepalen wanneer het beste moment is om te insemineren. Ook voor een echte kennersblik is CowScout een aanwinst. Een klant zegt: ‘’Wij hebben er zeker oog voor. Bij 80% van de koeien zie ik dat ze tochtig zijn, die andere 20% die ik miste ziet CowScout dus wel. Dat werpt zijn vruchten af, want de vruchtbaarheid is toegenomen.’’

Hogere melkproductie
Dankzij de betere gezondheid en de toegenomen vruchtbaarheid wordt de melkproductie van de veestapel ook hoger. De veemanagementsystemen dragen daar indirect aan bij. Een niet onbelangrijk voordeel.

Efficiënter werken
Ben je op zoek naar een systeem waarmee je tijd bespaart dan is een veemanagementsysteem ook zeker aan te raden. Dankzij CowScout kan je namelijk veel efficiënter werken. Zo kost het insemineren minder werk en is het efficiënter omdat je zeker weet dat de koe daadwerkelijk tochtig is. Je kunt dankzij plaatsbepaling snel een koe vinden. Maar ook de gezondheid van je koeien is eenvoudiger bij te houden.

Altijd bij de hand
De veemanagementsystemen van GEA: DairyNet & Cowscout kan je overal raadplegen. Dankzij de eenvoudige mobiele app heb je het altijd bij de hand. Zo zit je melkveebedrijf in je broekzak en kan je realtime zien wat er zich afspeelt.
 

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Klantverhalen

Farmonie FarmTech Veemanagement

Leer van de ervaringen van anderen
Een nieuwe melkstal, melkrobot, aanpassingen in je stalinrichting. Het zijn grootse veranderingen waarbij je de keuze goed doordacht wil maken. Wij hebben praktijkervaringen verzameld zodat jij dankzij collega melkveehouders kan ontdekken wat bij jou en je bedrijf past.

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze veemanagementsystemen voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.