FFW-_z6f3298-bedrijfsreportage-LR-245.jpg

Automatisering

Systemen die het werk eenvoudiger maken

Efficiënter werken dankzij automatisering

Van melkrobot tot CowScout

Als melkveehouder ben je de hele dag druk in de weer om je melkveebedrijf draaiende te houden. Een gedeelte van de werkzaamheden zijn routinematig werk en kunnen uitgevoerd worden door automatiseringssystemen. Denk hierbij aan een melkrobot, voerrobot en een mestrobot. Maar ook inzicht krijgen in de veestapel dankzij CowScout is een vorm van automatiseren. Al deze middelen maken het werk efficiënter, minder zwaar én zijn vaak (in)direct gekoppeld aan betere prestaties.

Wil je meer automatiseren binnen je melkveebedrijf? Neem contact op met onze verkoper via 085-9020211.

Melkrobot

Optimale hygiëne, meer comfort voor de koeien, hogere melkproductie en flexibel werken, dankzij de GEA DairyRobot R9500 ligt het allemaal voor handen. De GEA DairyRobot R9500 is speciaal ontworpen om het melkproces voor koeien te verbeteren en melkveehouders te helpen hun tijd optimaal te benutten. Dankzij de verlaagde verdieping achter de melkrobot kan je de koe nog ‘’als vanouds’’ behandelen. Wat de melkrobot van GEA ook uniek maakt is de In-Liner Everything-technologie. Hierdoor worden alle stappen van het melkproces - stimulatie, speenreiniging, voorstralen, melken en post-dippen - in één keer uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal in de melkbeker en zorgt voor melk van uitstekende kwaliteit en maakt het melken efficiënt. Naast het aanschaffen van een nieuwe melkrobot is het ook mogelijk om een jong gebruikte melkrobot te kopen.

Meer weten over de GEA DairyRobot R9500? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

GEA DairyRobot R9500

Een goed doordacht voersysteem draagt bij aan een betere voeropname en hogere melkproductie. Als melkveehouder kan je veel tijd kwijt zijn aan het zo optimaal mogelijk aanbieden van gemengde rantsoenen. Dankzij de voerrobots van GEA kan je nauwkeuriger je voerstrategie beheren én krijg je meer flexibiliteit in je dagelijkse werkzaamheden.

Wil je graag persoonlijk advies op het gebied van voertechniek? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Voerrobot / Voeraanschuiver

De Auto-Scraper mestrobot van Royal de Boer is een betrouwbare en sterke machine. Deze robot werkt goed op verschillende soorten vloeren, zoals roostervloeren en emissiearme vloeren. In de afgelopen jaren heeft Royal de Boer de mestrobot voortdurend verbeterd, zowel op mechanisch gebied als op het gebied van slimme technologie. Hierdoor kan de robot nu ook omgaan met ingewikkeldere situaties en kunnen wij hem aanpassen naar wensen van de klant. Wat ooit een eenvoudig basismodel was, is nu uitgegroeid tot een geavanceerde mestrobot die het werk efficiënter en effectiever kan doen.

Kijk voor meer informatie op de website van Royal de Boer of neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Mestrobot

Wil je meer inzicht in de gezondheid en het gedrag van je koeien, kies dan voor CowScout van GEA. CowScout is een innovatief systeem waarmee je je veestapel effectief kan monitoren. Het systeem bestaat uit slimme halsbanden die de koeien dragen, en een programma dat de gegevens analyseert en rapporteert. CowScout kan tijd besparen doordat je niet zelf koeien hoeft te signaleren die tochtig zijn. Ook kan je koeien via CowScout direct opsporen dankzij de plaatsbepaling. Een effectieve en intelligente vorm van automatisering.

Meer weten over CowScout van GEA? Neem een kijkje op de website van GEA of neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

CowScout

Waarmee kan ik je helpen?

Neem contact op met

Automatisering
Systemen die het werk eenvoudiger maken

Dankzij automatisering is de melkveehouderij de afgelopen jaren getransformeerd. Als melkveehouder wordt er naast het zorgen voor de koeien ook steeds meer van je gevraagd. Zo heeft menig boer ook een camping, landwinkel, B&B of zelfs een kinderdagopvang onder zijn/haar hoede. Automatisering is hierbij van groot belang en het brengt dan ook vele voordelen met zich mee.

Flexibiliteit
Dankzij de melkrobot en de voerrobot ben je als melkveehouder veel flexibeler dan voorheen. Je zit niet meer vast aan melktijden en kan je dag daardoor anders indelen. Maar ook een voerrobot kan echt een verschil maken. Lees de ervaringsverhalen van andere melkveehouders en ontdek wat automatisering op het gebied van melkwinning en voeren hen bracht.  

Toename van de productie
Zowel direct als indirect heeft automatisering invloed op de melkproductie. Dankzij de voerrobot en de voeraanschuiver krijgen koeien op het juiste moment, naar behoefte voeding. Dit leidt tot een optimale voedingstoestand, wat resulteert in een verhoogde melkproductie. Bovendien kunnen melkrobots de melkproductie flink verhogen doordat koeien vaker gemolken kunnen worden dan de standaard 2 keer per dag. Op vrijwel ieder melkveebedrijf resulteert dit in een hogere melkproductie.  

Efficiëntie
Automatisering verhoogt de efficiëntie in de melkveehouderij op verschillende manieren. Het monitoren van de gezondheid van koeien kan worden geautomatiseerd met behulp van CowScout. Hierdoor kan je als melkveehouder vroegtijdig gezondheidsproblemen opsporen, maar ook kost het vruchtbaarheidsprogramma aanzienlijk minder werk dankzij de tochtigheidsdetectie.  

Minder zware arbeid
Het werk in de melkveehouderij kan fysiek zwaar zijn. Dankzij de diverse automatiseringssystemen kan je de fysieke belasting flink verminderen. Denk hierbij aan de melkrobot die de koeien voor je melkt, de voerrobot die zorgt dat de koeien voldoende voer hebben en een schone stal dankzij de mestrobot.

Het mag duidelijk zijn. Automatisering in de melkveehouderij zorgt voor veel voordelen. Benieuwd wat er mogelijk is voor jouw melkveebedrijf? Neem contact met ons op, wij komen graag langs voor advies op maat.

Lees ervaringsverhalen

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Waarom Farmonie FarmTech

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Offerte aanvraag

Subtitel

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze Automatisering voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Titel Offerte aanvraag

Magazine

Boordevol info en inspiratie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,