FFW-_dsc5753-bedrijfsreportage-LR-7

Nieuwbouw

Voor de realisatie van nieuwbouwprojecten in de melkveesector

Nieuwbouw

Klaar voor een nieuwe melkstal? Begin bij de juiste basis

De bouw van een nieuwe melkstal of jongveestal is een mooi traject, mits je de juiste partijen om je heen verzamelt. Er is zoveel mogelijk en je wil zeker weten dat je investeert in een stal die volledig bij jou en bij je veestapel past.

Wij kennen de melkveesector door en door en zijn de partner die je zoekt als je aan de slag wil met een nieuwe melkstal of jongveestal. Wij zijn dan ook graag vanaf de eerste ideeën betrokken. Wij denken niet alleen vanuit de koe, maar juist ook vanuit jou als melkveehouder. Want plezierig, efficiënt en comfortabel werken is van ongekend belang. Van tekening tot stalinrichting en van melkwinning tot mesttechniek, bij ons krijg je het totaalpakket. Daarom kies je voor Farmonie FarmTech.

Melkveestal

Bij het bouwen van een nieuwe melkstal zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden waaronder :

  • Looplijnen
  • Type melkwinning
  • Groeimogelijkheden
  • Focus op arbeid per koe per jaar
  • Stalinrichting

Met name de focus op het aantal uren arbeid per koe per jaar wordt door veel partijen niet direct benoemd. Wij vinden dit juist een zeer belangrijke factor. Uiteindelijk ben jij als melkveehouder degene die het werk doet in de melkveestal. Dat wil je zo efficiënt en plezierig mogelijk doen. Daarom zijn wij graag vanaf het eerste moment betrokken bij de plannen voor een nieuwe melkveestal, zodat we de stal zo inrichten dat die voor jou werkt.

Benieuwd wat wij voor jouw nieuwbouwproject kunnen betekenen? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Meer over melkwinning

De bouw van een jongveestal vraagt om een goed doordacht plan zodat het werk efficiënt en plezierig uitgevoerd kan worden en waar het jongvee een goede plek vindt om te groeien. Wij kijken altijd goed naar de indeling en de technieken die mogelijk zijn om het werk goed en eenvoudig uit te kunnen voeren. Dit kan veel tijd en energie schelen.

Wij kijken altijd naar het geheel om heel specifiek een advies te kunnen geven voor jouw nieuwbouwproject. Zo realiseren wij een stal die zowel voor de boer als de koe werkt. Benieuwd wat wij voor jouw jongveestal kunnen betekenen? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Gemiddeld besteedt een melkveehouder per koe per jaar 21 werkuren. Met een goed doordachte inrichting van de stal en slimme oplossingen kunnen wij dit gemiddelde verlagen naar 10 uur. Het zijn de kleine dingen die in het totaal het verschil maken. Wij weten waar dat verschil in zit en zoeken graag de ideale indeling voor jouw nieuwe melkstal of jongveestal.

Benieuwd naar onze visie hierop en de mogelijkheden? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Bij de bouw van een nieuwe melkstal of jongveestal zijn er veel keuzes die je moet maken op het gebied van melkwinning en stalinrichting. Wij leveren een totaalpakket voor de moderne melkveehouder. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle systemen, producten en technieken goed op elkaar aansluiten. Van de juiste ligbox tot voerrobot en van melkwinning tot reinigingsmiddelen, bij Farmonie FarmTech zit je goed.

Meer weten? Ga naar de speciale pagina vol informatie over de diverse toepassingen voor in jouw nieuwe stal.

Toepassingen

Waarmee kan ik je helpen?

Neem vrijblijvend contact op

Een nieuwe melkstal op maat
Nieuwbouw in de melkveesector

Een nieuwe melkstal of jongveestal die bij jou als melkveehouder past. Dat is de ideale situatie. Een nieuwe melkstal moet natuurlijk aan alle wet- en regelgeving voldoen en moet een behagelijke plek zijn voor je veestapel. Toch wordt vaak de melkveehouder vergeten. Jij doet namelijk het werk en dat wil je zo efficiënt mogelijk doen. Daar zetten wij ons voor in en daarom zijn wij graag betrokken vanaf de eerste prille ideeën voor een nieuwe melkstal.

Hoe gaan wij te werk?
Wanneer je op het punt staat om te investeren in een nieuwe melkstal of jongveestal kan je contact met ons opnemen. Wij komen dan graag bij je langs om de situatie te bekijken en je wensen te inventariseren. Vervolgens maken wij een tekening op basis van jouw wensen. Deze tekening gaat verder dan een melkwinningssysteem of de stalinrichting. Het is het totaalconcept voor de stal. Dit is ideaal als basis voor het verdere traject. Vervolgens kunnen wij je adviseren welke partijen geschikt zijn voor jouw project, maar wellicht weet je zelf ook bedrijven waar je graag gebruik van wilt maken. Is alles rond dan kan je van ons een realistische planning verwachten en denken we ook mee in de overbrugging van de oude naar de nieuwe melkstal. Misschien kan je tot het einde blijven melken in de huidige stal, maar misschien heb je ook een noodoplossing nodig? Wat je situatie ook is, wij denken mee.

24/7 service en kwaliteit  
Kies je voor Farmonie FarmTech dan kies je voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Dankzij merken als GEA en Royal de Boer staan wij garant voor kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast zorgen onze gespecialiseerde monteurs ervoor dat alle systemen in je nieuwe melkstal of jongveestal ook blijven presteren. Uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar en staan wij in het geval van een storing direct voor je klaar. Goede service is voor ons van groot belang, want wij willen de partij zijn waar jij op kan bouwen.

Offerte aanvraag

Subtitel

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze nieuwbouw voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Titel Offerte aanvraag

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Waarom Farmonie FarmTech

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm