FFW-_z6f3248-bedrijfsreportage-LR-222

Uitbreiding

Uitbreiding van een melkstal voor een groeiende veestapel

Uitbreiding van je veestapel, wat nu?

Als je klaar bent voor de volgende stap

Sta je op het punt om je melkstal uit te breiden voor je groeiende veestapel? Of je nu meer koeien wilt huisvesten of de bestaande ruimte wilt optimaliseren, het uitbreiden van je melkstal is een proces dat je goed doordacht wilt aanpakken. Het vereist een zorgvuldige planning van de stalindeling, optimalisatie van het melkwinningssysteem en creëren van een comfortabele omgeving voor de koeien. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat jouw uitbreiding goed en succesvol verloopt.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw melkstal uit te breiden?Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Stalinrichting

Het uitbreiden van een melkstal heeft veel invloed op de stalinrichting. De nieuwe aanbouw moet natuurlijk goed aansluiten op de bestaande stal. Zo moeten de looplijnen kloppen en moet de stal ook goed werkbaar zijn / blijven. Wij kunnen met beperkte ruimte heel efficiënt omgaan. Dit is iets waar onze klanten dan ook vaak versteld van staan en enthousiast zeggen: ‘’Zo had ik dat zelf nooit bedacht!’’. Laat ons dan ook meekijken en adviseren in dit proces zodat je zeker weet dat het totaal van de melkstal echt klopt na de uitbreiding.

Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Lees meer over stalinrichting

Wanneer je gaat uitbreiden in de melkstal kan dit veel gevolgen hebben voor de melkstal. Want is de capaciteit van de melkstal voldoende voor de veestapel? En zijn de looplijnen optimaal voor de melkstal? Wij nemen bij een uitbreiding deze vraagstukken altijd mee. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Wat goed is om te weten is dat de GEA melkrobots heel compact zijn en daarom goed in te passen zijn in bestaande melkstallen. Ook bij een uitbreiding biedt dit vaak verrassende mogelijkheden. Meer weten? Neem contact op met één van onze specialisten.

Wij helpen je bij het vinden van de machine die bij jouw bedrijf past. Meer weten? Neem contact op met onze verkopers via 085-9020211.

Lees meer over melkwinning

Waarmee kan ik je helpen?

Neem vrijblijvend contact op

Uitbreiden van je melkstal?
Waaraan je moet denken

Het uitbreiden van een melkstal voor een groeiende veestapel brengt verschillende belangrijke overwegingen met zich mee. Wij delen graag enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Stalindeling
Allereerst is het essentieel om de stalindeling zorgvuldig te plannen. Menig melkveebedrijf hebben wij hierin kunnen adviseren. Tijdens dit proces zoeken we naar:
- De meest optimale loopruimte voor de koeien
- Voldoende ligboxen
- Goede looplijnen voor de koe
- Prettige werkruimte voor de melkveehouder

Optimaliseren van het melkwinningssysteem
Daarnaast is het optimaliseren van het melkwinningssysteem van cruciaal belang. Bij het uitbreiden van een melkstal is het verstandig om te kijken of het huidige melkwinningssysteem toereikend is voor de veestapel. Een nieuw, of gebruikt melkwinningssysteem kan de melkproductie verhogen en het werk efficiënter maken.

Welzijn en comfort
Het welzijn van de koeien is een andere belangrijke factor bij het uitbreiden van de melkstal. De nieuwe stalindeling moet beschikken over voldoende comfortabele ligboxen, goede ventilatie en voldoende voer- en waterbronnen biedt.

Kosten en budget
Het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen voor de uitbreiding van de melkstal. Wij adviseren je graag op dit gebied en weten zo het beste resultaat te boeken binnen jouw budget.

Elke melkstal is uniek, het proces van een uitbreiding varieert afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden. Dankzij ons gespecialiseerde team weet je zeker dat je uitbreiding succesvol verloopt en dat het voldoet aan je verwachtingen.

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Wilp en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Waarom Farmonie FarmTech

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA / Royal de Boer / JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Offerte aanvraag

Subtitel

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze optimalisatie voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Titel Offerte aanvraag

Magazine

Boordevol info en inspiratie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,