Wat als je sinds 2014 met veel plezier met een twee box GEA melkrobot melkt, maar je capaciteit tekort komt? Dan breid je de huidige melkrobot uit van twee naar drie boxen.

Gebruikte toepassingen

  • GEA Melkrobot

Groei naar 135 koeien

Voor Sander en Debby Brus was deze uitbreiding de ideale oplossing. In 2014 kozen zijn voor de GEA twee box melkrobot met het idee om in de toekomst eventueel op te schalen. Nu zij gegroeid zijn naar 135 koeien werd het steeds drukker voor de melkrobot, tijd om de twee box uit te breiden naar een drie box melkrobot.

Voordelige uitbreiding

Een grote verbouwing was niet nodig omdat Sander en Debby in 2014 al rekening hadden gehouden met deze mogelijke uitbreiding. Hierdoor past de derde box naast de andere twee zonder verbouwing. Uiteraard scheelt dit tijd en geld. Wat deze uitbreiding ook voordelig maakt is dat wij voor hen een goedwerkende en betrouwbare tweedehands box hebben weten te vinden.

Soepele weidegang

De melkrobot van de familie Brus is gecombineerd met weidegang. Dankzij de opschaling van het aantal boxen is er weer meer ruimte voor een soepele weidegang. De koeien kunnen sneller gemolken worden en er is meer tijd voor beweiding.

Wij wensen de familie Brus veel plezier met deze uitbreiding die gegarandeerd meer rust in de stal en meer vrije tijd voor de melkveehouders gaat opleveren.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten