overstap naar GEA DairyRobots

Als je een jaar geleden tegen Wilco en Janny Wolfswinkel had gezegd dat ze nu vol enthousiasme melken met twee GEA Melkrobots hadden ze je waarschijnlijk vol ongeloof aangekeken. Want een melkrobot, daarmee raak je toch de controle kwijt over je koeien? Dat idee werd volledig weerlegd toen zij aanwezig waren bij een GEA melkrobot belevingsdag. Met als resultaat dat zij nu de trotse eigenaren van twee GEA DairyRobots R9500 zijn. Waarom zij hiervoor hebben gekozen en waarom dit de beste beslissing is (naar eigen zeggen) lees je hier.

Gekozen toepassingen

  • GEA DairyRobot R9500

Van belevingsdag tot besluit

De melkstal was aan vervanging toe, daar was geen speld tussen te krijgen. Maar een melkrobot die zou er niet komen. Totdat Wilco en Janny op aanraden van Wouter Schipper van Farmonie FarmTech een GEA Belevingsdag bezochten. Daar veranderde het beeld van een melkrobot totaal, Janny: ‘’Toen we de melkrobot in werking zagen en het verhaal van de boer hoorden waren we direct enthousiast. Twee weken later zat Wouter bij ons om de tafel en bleek dat er twee GEA melkrobots met minimale aanpassingen in onze stal geplaatst konden worden. De machines zijn compact en we konden de overige ruimte ook nuttig indelen. Het klopte allemaal en we hoefden dan ook niet lang na te denken, we besloten om voor de GEA melkrobots te gaan.’’

Ander toekomstperspectief dankzij de GEA melkrobots

De melkveehouders hebben geen seconde spijt van hun keuze en zijn ontzettend blij met deze beslissing: ‘’We willen toch zeker 10 / 15 jaar door en dankzij de robots is dat toekomstperspectief echt anders geworden. We houden van het vak en kunnen dat blijven uitvoeren zonder zware lichamelijke belasting tijdens het melken. Met dank aan de verlaagde melkput kunnen we nog steeds bij de koeien. En dankzij het nieuwe DairyNet heb ik meer overzicht over de koeien dan ooit tevoren. Dat is echt een geweldig systeem, wat je daar in kan bijhouden is ongekend.’’

Goede opstart én stijging van aantal liters

Maatschap Wolfswinkel – Verhoef melkt nu sinds 31 januari met de twee GEA DairyRobots R9500. Ondertussen hebben zij hun draai goed gevonden, maar eigenlijk was dat vanaf het begin al zo: ‘’Er waren mensen die tegen ons zeiden dat we de eerste maanden wel zouden bekken en banjeren omdat het begin niet meevalt. Nou, zo hebben wij het niet ervaren. De opstart ging vlot en de begeleiding door Sietse Schipper van Farmonie FarmTech was top. De koeien waren ook zo gewend en lieten de melk goed lopen. Je ziet dat de koeien het ook echt fijn vinden dat ze vaker gemolken kunnen worden. Het aantal liters is al toegenomen en tikken de 33 al aan, dat is boven verwachting. Dit was echt de beste beslissing ooit en raden het iedereen aan!’’

Bezoek ook een GEA Melkrobot Belevingsdag

Heb je interesse in een GEA Melkrobot en wil je ook een Belevingsdag bijwonen om zelf te ervaren hoe een GEA DairyRobot melkt? Met regelmaat organiseren wij een GEA Melkrobot Belevingsdag. Neem contact met ons op en vraag naar de eerst volgende Belevingsdag bij jou in de buurt.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten