Een melksysteem dat écht bij jouw bedrijf past

Laat ons je adviseren

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de melkproductie en melkkwaliteit van de veestapel. Maar als er één van groot belang is, dan is het wel het melksysteem. Met een melkmachine of melkrobot van GEA ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige melkmachine die zowel op comfort, hygiëne als productie scoort.

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende mogelijkheden op het gebied van melkwinning. Wil je graag persoonlijk advies, neem dan contact met ons op. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de partner binnen de melkveehouderij en kunnen wij goed inschatten welk melksysteem past bij jouw melkveebedrijf.

GEA melkrobot

Optimale hygiëne, meer comfort voor de koeien, hogere melkproductie en flexibel werken, dankzij de GEA DairyRobot R9500 ligt het allemaal voor handen. De GEA DairyRobot R9500 is speciaal ontworpen om het melkproces voor koeien te verbeteren en melkveehouders te helpen hun tijd optimaal te benutten. Dankzij de verlaagde verdieping achter de melkrobot kan je de koe nog ‘’als vanouds’’ behandelen. Wat de melkrobot van GEA ook uniek maakt is de In-Liner Everything-technologie. Hierdoor worden alle stappen van het melkproces - stimulatie, speenreiniging, voorstralen, melken en post-dippen - in één keer uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal in de melkbeker en zorgt voor melk van uitstekende kwaliteit en maakt het melken efficiënt. Naast het aanschaffen van een nieuwe melkrobot is het ook mogelijk om een jong gebruikte melkrobot te kopen.

GEA DairyRobot R9500

GEA biedt een grote diversiteit aan melkmachines, hierdoor is er altijd een melkstal dat perfect bij jouw melkveebedrijf past. Ongeacht de grootte van het melkveebedrijf, het formaat van de stal en of er wel of niet weidegang wordt toegepast. De DairyParlor-lijn van GEA wordt altijd aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. De gezondheid van de koeien en de melkproductie zijn daarbij de topprioriteiten. Of je kiest voor een visgraatmelkstal, een zij-aan-zij melkstal of een tandem-melkstal met GEA ben je altijd verzekerd van optimaal comfort voor de koe en werkefficiëntie voor de melkers. Bij ons kan je zowel terecht voor de aanschaf van een nieuwe als een tweedehands melkmachine.

GEA Melkmachines

De melkstellen van GEA passen perfect bij de individuele vorm van de uier van elke koe, waardoor het melken stressvrij en efficiënt verloopt. De melkstellen van GEA voldoen aan de eisen van moderne melkveehouderijen en kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande systemen dankzij de GEA Total Solutions-strategie. Onze melkstellen zorgen niet alleen voor een hogere melkproductie en meer comfort voor de koeien, maar maken het melken ook eenvoudiger. De rubberen en siliconen tepelvoeringen van GEA zijn van beproefde kwaliteit: ze gaan lang mee, zijn duurzaam en leveren goede prestaties. Bovendien hebben ze een ideale pasvorm en bieden ze een hoog melkcomfort, terwijl ze voldoen aan hoge hygiënenormen.

GEA melkstellen

In samenwerking met GEA heeft Farmonie FarmTech een betonplaat ontwikkeld voor de GEA Dairyrobot R9500.

Deze betonplaat is geprefabriceerd voor eenvoudige installatie van de melkrobot. De plaat is voorzien van een buis voor leidingen en afvalwater. De plaat is uitgerust met 3 M10 stapelpunten voor nauwkeurige positionering met of zonder de robot bevestigd. Er is een betonnen plaat beschikbaar voor melkrobots die rechtsom en linksom draaien. Met deze betonplaat is het mogelijk om de robot op een andere locatie te monteren of gewoon met een tijdelijke opstelling te werken. Met de betonplaat bespaart u kosten voor uw bouwbedrijf.
 

Waarmee kan ik je helpen?

Neem vrijblijvend contact op

Een melksysteem die volledig aansluit

Als melkveehouder weet je als geen ander hoe belangrijk een melksysteem is. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw melksysteem wil je dan ook een melkmachine of melkrobot:

- Die voldoet aan je persoonlijke wensen
- Waarbij het welzijn van de koe voorop staat
- Die de melkproductie stimuleert

Farmonie FarmTech als de partner voor jouw bedrijf

Wij helpen melkveehouders bij het vinden van een melksysteem dat volledig aansluit bij bovenstaande punten. Zo gaan wij echt voor persoonlijk advies, zien wij de mogelijkheden i.p.v. de onmogelijkheden in een stal en doorlopen samen met jou, heel persoonlijk, het proces tot de definitieve keuze van een nieuw melksysteem. Iedere melkveehouder en ieder bedrijf is anders en daarom nemen wij de tijd voor dit proces. Ook als het aankomt op positionering in de stal, overgangsfase van een oud naar een nieuw melksysteem, de installatie en het onderhoud. Wij zijn de partner voor de moderne melkveehouder. Dat is waar Farmonie FarmTech bekend om staat.

GEA melksystemen

GEA levert innovatieve melksystemen aan melkveebedrijven over de hele wereld. Van de nieuwste GEA DairyRobot R9500 tot conventionele stallen, alle melksystemen staan bekend om:

- Gebruiksvriendelijkheid
- Innovatie
- Comfort voor de koe
- Hoge kwaliteitsnormen
- Betrouwbaarheid

GEA ontwikkeld haar systemen niet alleen voor de koe, maar ook voor de boer. Zo is de nieuwste melkrobot ontwikkeld met behulp van 1500 melkveehouders die door middel van een enquête hun wensen en ideeën hebben gedeeld. Dat is waar GEA bekend om staat: oog voor de koe & voor de boer. Kies je voor een GEA melksysteem dan ben je verzekerd van een toekomstbestendig melksysteem waarmee je jouw melkveebedrijf naar een hoger niveau tilt.

Nieuwe en gebruikte melksystemen

Een nieuwe melksysteem hoeft niet altijd ‘’nieuw’’ te zijn. Afhankelijk van de situatie van het melkveebedrijf en de wensen die er zijn is het soms ook mogelijk om te kiezen voor een tweedehands melkmachine of melkrobot. Wij hebben ervaring met de aanschaf en installatie van zowel nieuwe als tweedehands melksystemen en begeleiden melkveehouders bij het maken van de juiste keuze voor hun bedrijf. 

24/7 service en kwaliteit  

De melksystemen van GEA zijn betrouwbaar, daar staan wij garant voor. Om de melksystemen goed te laten presteren hebben wij een gespecialiseerde monteurs die ervoor zorgen dat de melksystemen ook blijven presteren.  Uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar en staan wij in het geval van een storing direct voor je klaar. Goede service is voor ons van groot belang, want wij willen de partij zijn waar jij op kan bouwen.

Farmonie Farmtech Concepten

Voor elke situatie de juiste toepassing

Werken met Farmonie FarmTech

Trots op onze boeren, trots op ons vak

Dagelijks voorzien wij melkveehouders van innovatieve oplossingen voor efficiënte en duurzame melkwinning, stalinrichting en koeltechniek. Vanuit onze drie vestigingen; In Putten, Apeldoorn en Lichtenvoorde zijn wij altijd in de buurt van onze klanten. Wij genieten van ons werk en zetten ons in om écht het verschil te maken voor ons boeren. Dit levert mooie resultaten op en wij zien dat onze klanten daarvan profiteren. Dit maakt ons trots op ons vak, maar bovenal trots op onze boeren.

Wat hebben wij te bieden?

  • Beschikken over veel kennis en kunde
  • Dankzij onze 3 vestigingen zijn we altijd in de buurt
  • Kwaliteitsmerken: GEA - Royal de Boer - JAPY
  • Wij kennen onze klanten en zijn betrokken
  • Uitstekende service en 24/7 bereikbaar zijn is de norm

Klantverhalen

Farmonie FarmTech melkwinning

Leer van de ervaringen van anderen
Een nieuwe melkstal, melkrobot, aanpassingen in je stalinrichting. Het zijn grootse veranderingen waarbij je de keuze goed doordacht wil maken. Wij hebben praktijkervaringen verzameld zodat jij dankzij collega melkveehouders kan ontdekken wat bij jou en je bedrijf past.

Offerte aanvraag

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze melkwinningsystemen voor jouw bedrijf? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.