Melkveebedrijf

Storkhorst

Het is nogal wat als je na 55 jaar melken in een melkstal overstapt naar een melkrobot. Met zoon Dennis als opvolger in het verschiet was het de tijd voor de familie Storkhorst om te investeren in de toekomst. Daarom koos de familie na grondig onderzoek en vergelijken voor de GEA DairyRobot. Nu de GEA DairyRobot actief is wordt de oude melkstal geen seconde gemist, Benny Storkhorst: ‘’55 jaar heb ik gemolken met een visgraat melkstal, 5 uur op een dag melken kost veel tijd. Ik mis dit absoluut niet, ik kan nu de tijd anders aan de koeien besteden. Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet, het gaat als een tierelier.’’

Gebruikte toepassingen

  • GEA DairyRobot

Dankzij de DairyRobot een goede koe gezondheid

De keuze voor de GEA DairyRobot is vol overtuigen gemaakt. De belangrijkste reden om te kiezen voor de melkrobot van GEA is dat deze bijdraagt aan een goede koe- en uiergezondheid. Bij het melkveebedrijf van de familie Storkhorst staat duurzaamheid van de veestapel hoog in het vaandel. De gemiddelde leeftijd van de koeien ligt met 6 jaar en 2 maanden hoger dan gemiddeld en dit willen zij graag behouden. Dankzij de melkrobot in combinatie met CowScout kunnen ze de verzorging optimaliseren en resultaten verbeteren.

Veiligheid dankzij de verlaagde melkput

Daarnaast is veiligheid voor mens en dier ook van groot belang, de verlaagde melkput draagt daar zeker aan bij. Benny: ‘’Wat fijn is aan deze melkrobot is dat je veilig bij de koe kan dankzij de melkput, daar is GEA uniek in. Ik vind dit heel fijn werken.’’

Een opstart om van te dromen

Nu de melkrobot is geïnstalleerd kan de familie gaan wennen aan het melken met de melkrobot. De koeien vinden de route al goed en lopen al zelf door de melkrobot waardoor de rust in de stal is teruggekeerd. Benny: ‘’Dat het zo goed loopt en de koeien het zo goed op zouden pakken daar kan je alleen maar van dromen. Ik vind het een fantastisch begin. Natuurlijk is het nu voor mij de kunst om het goed onder de knie te krijgen, maar ik weet zeker dat dat goed komt.’’

Nieuwe manier van melken met de DairyRobot

Voor de familie betekent het ook dat ze de voordelen gaan ervaren van het automatisch melken. Geen vaste tijden meer maar flexibel je dag indelen en natuurlijk het werkgemak en –plezier dat de GEA DairyRobot met zich meebrengt zijn grote voordelen.

Wij feliciteren de familie Storkhorst met deze nieuwe stap en wensen ze veel werkplezier toe.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten