Nieuwe stal

melkrobot

Een gloednieuwe stal met drie GEA melkrobotten, bij nieuwbouwprojecten als deze is het mooi om te zien hoe een stal steeds meer vorm krijgt en om onze bijdrage hier aan te leveren. Deze nieuwe melkstal wordt in opdracht van de familie Boks uitgevoerd. De familie Boks heeft een melkveehouderij in Biddinghuizen. Op dit moment worden de ruim 100 koeien nog gemolken met een 2×6 melkstal. Maar binnenkort mogen de koeien verhuizen naar de nieuwe stal. De huidige stal blijft in gebruik voor jongvee.

Gekozen toepassingen

  • GEA DairyRobot R9500 melkrobot

Nieuwste model melkrobot GEA
De melkstal wordt voorzien van maar liefst drie melkrobotten van GEA. De melkstal is nog niet gebruiksklaar maar de melkrobotten staan al wel op hun plek. Het gaat om het nieuwste type melkrobot van GEA namelijk de DairyRobot R9500. Deze melkrobotten moeten de groei naar 200 koeien onder andere mogelijk maken.

Keuze voor de melkrobot van GEA
Evert en Frank Boks hebben als vader een zoon een weloverwogen keuze gemaakt voor de melkrobot van GEA. Toen Frank stage liep bij een bedrijf waar met een melkrobot werd gemolken was hij hier enthousiast over. Weliswaar werd er met een ander merk melkrobot gemolken, maar het was wel de aanleiding voor de zoektocht naar een robot die bij hen past. Zij kozen voor de melkrobotvan GEA o.a. vanwege de mogelijkheden van koeverkeer. Vervolgens bezochten zijn de melkrobot Belevingsdag bij de familie Overbeek, daar kregen zij nog meer inzicht in de melkrobot.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten