Damhuis uit Losser kiest voor modernisering van de melkstal

Melkveebedrijf Damhuis uit Losser

Damhuis uit Losser is al geruime tijd klant van Farmonie FarmTech en heeft onlangs een belangrijke stap gezet om zijn melkproces te verbeteren.

In 2020 heeft Damhuis het bedrijf overgenomen van zijn oudoom, hij melkt op dit moment 85 koeien.

Gekozen toepassingen

  •  2x12 Fast Exit melkstal 
  •  Nieuw ijzerwerk
  • Gebruikte melkmeting
  • Gebruikte IQ melkklauwen
  • Doorloopherkenning
  • Frequentiesturing op de vacuumpomp
  • Spoelautomaat met automatische doseerinrichting

Klaar voor de toekomst met een 2x12 Fast Exit melkstal

Van 2x4 naar 2x12
Damhuis molk oorspronkelijk met een 2x4 melkstal, maar besloot over te stappen naar een 2x12 fast- exit melkstal. Er is gekozen voor een combinatie van nieuw ijzerwerk met gebruikte elementen. De keuze voor een conventionele melkstal was weloverwogen, omdat dit naadloos aansluit bij de bedrijfsvoering van Damhuis. Met de upgrade naar een 2x12 melkstal wilde hij niet alleen zijn productiviteit en efficiëntie verbeteren, maar ook klaar zijn voor de toekomst.

Tijdsbesparing
Deze keuze heeft zijn vruchten afgeworpen, want Damhuis heeft nu meer dan 3 uur melktijd per dag bespaard. Tijdens de montage van de nieuwe melkstal werd er gebruik gemaakt van een tijdelijke oplossing, en Damhuis was aangenaam verrast door hoe soepel dit verliep.

Het melken in de nieuwe melkstal verloopt uitstekend volgens Damhuis, hij zegt: "Ik ben dik tevreden met de prestaties van onze nieuwe melkstal."

Montage
Damhuis is niet alleen tevreden met het eindresultaat, maar ook met het montageproces. Hoewel aanvankelijk 3 maanden gepland waren voor de installatie, werd het project in slechts 2 maanden voltooid.

We zijn trots op het verloop van het project bij Damhuis. Er is gezamenlijk een stap gezet in het optimaliseren van de bedrijfsvoering bij Damhuis. Hiermee is Damhuis klaar voor de toekomst. Wij wensen hem veel melkplezier in zijn nieuwe melkstal!

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten