Overgang van MIone naar GEA DairyRobot R9500

In Voorst vind je het melkveebedrijf van de familie Wijers. Al jaren melken zij met veel plezier met een GEA melkrobot en nu koos de familie ervoor om het nog plezieriger te maken. Zij hebben namelijk hun ‘’oude’’ MIone 4box melkrobot verruild voor drie nieuwe GEA DairyRobot R9500-melkrobots. Dit betekent niet alleen een technologische upgrade, maar ook een verbetering van de efficiëntie en bedrijfszekerheid van hun boerderij.

Gekozen toepassing

  • GEA DairyRobot R9500

Snel en soepel over van oude naar nieuw

Als je iets niet wilt binnen een melkveebedrijf is dat je koeien te lang niet gemolken kunnen worden. Daarom moest het overgangsproces zo soepel mogelijk verlopen. Dit hebben we bereikt door eerst de MIone tijdelijk in een andere opstelling te plaatsen. Zo konden de nieuwe DairyRobots  worden geïnstalleerd en aangesloten op de bestaande persleiding, compressor en vacuümpomp. De dag van de wissel begon om 8:00 uur met het naar buiten rijden van de MIone. Toen deze eenmaal buiten stond, en wij een welverdiende kop koffie hadden gedronken, werden de koeien om 10:30 uur gemolken met de nieuwe DairyRobots.

Waarom deze innovatieslag?

De keuze voor de GEA DairyRobot R9500 was gebaseerd op verschillende overwegingen. Allereerst biedt de DairyRobot meer bedrijfszekerheid. Met een breed scala aan geavanceerde opties is het de perfecte keuze voor modern melken. De DairyRobot sluit flexibeler en sneller aan op de behoeften van de koeien, wat resulteert in minder stress voor de dieren en een efficiënter melkproces. Bovendien worden de onderhoudskosten ook lager omdat er nu slechts drie boxen nodig zijn in plaats van vier, zonder dat dit ten koste gaat van de melkproductie.

Koeien zijn snel gewend

De koeien hoeven maar heel even te wennen aan de nieuwe melkrobots. Ze weten na één keer melken al snel de weg naar de nieuwe robots te vinden. En wat mooi is, is dat direct duidelijk is dat het aansluitproces aanzienlijk sneller verloopt dan bij de vorige robot. Wat niet alleen de efficiëntie ten goede komt, maar ook het comfort van de dieren verbetert.

Tweede leven voor de MIone melkrobot

De oude MIone-melkrobot is nog in goede staat en kan daarom nog zeker een ronde mee. Daarom zal deze betrouwbare machine naar verwachting een nieuw leven krijgen op een ander melkveebedrijf. Mogelijk wordt deze zelfs opgesplitst en aangeboden als uitbreidingsbox voor andere melkveehouders, zoals wij al eerder hebben uitgevoerd.

Soepel verlopen

Dit gehele proces verliep buitengewoon soepel, dat is grotendeels te danken aan onze FarmonieFarmTech monteurs, maar ook zeker dankzij de familie Wijers!

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten