Geitenmelkstal familie Berkhof

In actie

Met 200 geiten die op dit moment gemolken worden en de geboorte van 300 lammeren is het al een drukte van belang in de nieuwe stal van de familie Berkhof. In december plaatsten we een artikel over dit nieuwe project van Schipper Farm Tech, nu nemen we een kijkje in de stal om te zien wat de huidige stand van zaken is.

Realisatie melkstal

Wim Berkhof omschrijft de realisatie van de melkstal als super verlopen: ‘’De realisatie verliep volgens plan, het is natuurlijk wel aanpakken maar het ging goed. De stal was op precies het goede moment klaar. Want 2 dagen voor het eerste geitje werd geboren was de stal klaar, een goede timing.’’

Melken

Op dit moment worden er 200 geiten gemolken, Wim: ‘’Het melken gaat perfect. De geiten zijn nog jong en waren nog nooit gemolken dus dat vraagt wel wat werk bij het inmelken maar het ging boven verwachting goed.’’ Uiteindelijk is het de bedoeling dat er 1000 geiten in vier shiftst gemolken worden.

Lammeren

Van januari tot en met april is de verwachting dat er 700 geiten en 700 bokken geboren gaan worden. Op dit moment staat de teller op 150 geiten en 150 bokken. Wim: ‘’De bokken mesten we zelf af, van de geiten gaan de eerste 300 geiten naar onze opfoklocatie en komen weer terug als ze gedekt zijn, de rest wordt nuchter verkocht .’’

Tips

Op de vraag of Wim nog tips heeft voor anderen die aan het begin  staan van het realiseren van een stal: ‘’Bouw niet te klein, veel boeren lopen er op een gegeven moment tegen aan dat het melksysteem te klein is. Het is goed om de mogelijkheid te hebben om in de toekomst te kunnen groeien. Wij hadden voor een kleinere zij-aan-zij melkstal kunnen gaan maar wie weet willen we in de toekomst wel uitbreiden, we hebben er nog geen moment spijt van dat we voor een groter systeem gekozen hebben.’’

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten