Kornegoor uit Vorden Investeert in Efficiëntie met GEA Dairy Robots

Familiebedrijf Kornegoor uit Vorden

Het familiebedrijf Kornegoor in Vorden heeft al enige tijd geleden besloten om hun melkproces te moderniseren door de aanschaf van twee GEA Dairy Robots. Een keus die nu tot uitvoer wordt gebracht.  Deze stap naar automatisering is niet alleen gericht op arbeidsverlichting, maar ook op het voorbereiden van de volgende generatie om het bedrijf voort te zetten.

Gekozen toepassingen

2 stuks GEA Dairy Robot

Klaar voor de toekomst met keus voor GEA Dairyrobots

Keuze voor GEA
De keuze voor GEA Dairy Robots was weloverwogen. De schoonzoon van de eigenaar molk al geruime tijd op een ander bedrijf, waaronder de laatste 12 jaar met (een ander merk) robots. Hij had daarom duidelijk voor ogen dat robots de toekomst zijn voor het bedrijf.

De 67-jarige eigenaar, met een indrukwekkende staat van dienst, heeft 50 jaar traditioneel gemolken. Ook hij heeft geen spijt van de beslissing om te automatiseren. Hij blijft actief betrokken bij het bedrijf, zelfs met de nieuwe robots.

Kornegoor heeft altijd vertrouwd op hun dealer Ten Bokkel, nu Farmonie FarmTech. Daarom was de keus om voor Farmonie FarmTech te kiezen een logische keus. Na bezoeken aan de GEA-fabriek in Duitsland en een studiemiddag in Beltrum, was de keuze voor GEA snel gemaakt vanwege het alles-in-één concept.

Noodopstelling
De installatie van de robots verloopt soepel, ondanks de lopende grote verbouwing waarbij 15 meter aan de stal wordt toegevoegd en twee stallen worden samengevoegd. Over twee weken wordt de definitieve opstelling geïnstalleerd, waardoor verdere optimalisaties mogelijk worden.

Kornegoor zet hiermee een belangrijke stap richting efficiëntie en voorbereiding voor de toekomst.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten