2x11 Euroclass 800 GEA melkstal

Dé match voor Melkveebedrijf de Kemper

In Aalten vind je Melkveebedrijf de Kemper waar Marco Elferink boert. Deze melkveehouder molk zijn koeien jarenlang met een 2×6 melkstal. Nu deze echt helemaal op was en vervangen moest worden was het de vraag, wat nu? Een degelijke derdehands 2×11 Euroclass 800 melkstal van GEA stond te koop en dit bleek dé match. Met een melktijd die meer dan de helft gehalveerd is zijn zowel de koeien als de boer erg tevreden.

TEST

  • De koeien komen graag in de melkstal
  • De koeien zijn rustig onder het melken
  • Het melken verloopt vlot

Tijd voor andere werkzaamheden & rust voor de koeien

Als je normaal gesproken met een 2×6 melkstal melkt is het natuurlijk een groot verschil als je per melkbeurt 2×11 koeien kwijt kan. Voor Marco betekent dit meer tijd voor andere zaken op de boerderij en voor de koeien betekent dit rust:

  • De koeien komen graag in de melkstal
  • De koeien zijn rustig onder het melken
  • Het melken verloopt vlot

Derdehands en nog steeds goede kwaliteit

Het is niet de eerste keer dat deze melkstal wordt geïnstalleerd. Bij Marco Elferink wordt de melkstal voor de derde keer geïnstalleerd, maar dat neemt niets af aan de kwaliteit. De melkstal doet wat die moet doen en dat tegen een gunstig prijskaartje. Dankzij de melkmeting en doorloopherkenning is de melkstal ook uitgebreider dan de voorgaande melkstal van Marco. Ook de koppeling van de melkgift aan de krachtvoerboxen is een grote vooruitgang.

De wens van Marco was een melkstal met grote capaciteit die goed melkt, dat is goed gelukt!
Wij wensen Marco Elferink veel werkplezier met zijn ‘’nieuwe’’ melkstal.

Benieuwd naar de mogelijkheden om een gebruikte melkstal te kopen? Wij geven graag meer informatie. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten