Snelle installatie koeltank

Melkveebedrijf Blokhuis

Als je gaat uitbreiden dan mag het doel duidelijk zijn: verhogen van de melkopbrengst. Dat betekent dat je melkkoeltank daar ook klaar voor moet zijn.

Gekozen toepassing

- Japy Tech koeltank 15.000 liter

Nieuwe koeltank in verband met uitbreiding

Klaar voor uitbreiding
Om precies die reden koos de familie Blokhuis voor een upgrade van hun melkkoeltank. De vorige van 10.000 liter was tot op heden net groot genoeg voor de opbrengst van het melkveebedrijf. De nieuwe Japy Tech melkkoeltank kan 15.000 liter opslaan. En dat past bij de uitbreidingsstappen die al gezet zijn op dit bedrijf.

Optimale koeling en melkkwaliteit
Japy Tech is het merk melkkoeltank dat wij voeren.  De melkkoelsystemen zijn uiterst nauwkeurig en voldoen aan de specifieke behoeften van melkveehouders, voor optimale koeling en behoud van de melkkwaliteit. De familie Blokhuis was zeer tevreden over hun vorige melkkoeltank en aangezien Japy Tech door het verleden gelieerd is aan GEA en Westfalia was de keuze voor deze duurzame melkkoeltank voor de hand liggend.

Snelle plaatsing
Het plaatsen van een melkkoeltank moet goed en strak verlopen. Al helemaal als het op een melkveebedrijf gebeurt waar er gemolken wordt met mekrobots. Bij de familie Blokhuis is dit het geval en je wil natuurlijk voorkomen dat de melkrobots stil gezet moeten worden. In dit specifieke geval beschikte het melkveebedrijf over een buffervat die tijdelijk aangesloten kon worden. Hierdoor kon de overplaats tijd opgevangen worden. Maar als dat niet aanwezig is kunnen wij een noodtank. Altijd met als doel om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Meer weten over de mogelijkheden van koeltechniek voor jouw bedrijf? Neem een kijkje op onze pagina over koeltechniek of neem contact op met Chiel Menting.

FFW-_z6f3269-bedrijfsreportage-LR-232

Onze werkwijze

Als melkveehouder zoek je een betrouwbare partner die kennis en ervaring heeft op het gebied van mekwinning, stalinrichting, koelen, voertechniek en meer. Een partij die betrouwbaar is, 24/7 voor je klaar staat én de melkveehouderij kent als geen ander. Als Farmonie FarmTech zijn wij de partner die je zoekt. 

Lees meer over ons
FFW-_z6f3194-bedrijfsreportage-LR-199.jpg

Onze specialisten

Dankzij ons team van zo’n 50 medewerkers staan wij garant voor service en kwaliteit. Dit in combinatie met het dealerschap van o.a. GEA en Royal de Boer bieden wij een totaalpakket voor de moderne melkveehouder.

Lees meer over team
FFW-_z6f2777-bedrijfsreportage-LR-83

Concepten

Als melkveehouder zet je voor de voortgang van je bedrijf soms grote en soms kleine stappen. Denk hierbij aan een renovatie, een uitbreiding of het automatiseren van je melkveebedrijf. Voor welke stap jij ook staat, wij adviseren je graag en kunnen het realiseren.

Lees meer over concepten